Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Mostaru oštećen automobil Sergeja Trifunovića

Preuzmite sliku

Automobil beogradskih registarskih oznaka, u vlasništvu poznatog glumca mostarskog porijekla Sergeja Trifunovića, vandaliziran je u subotu, 18. septembra, na parkingu u naselju Vatikan u Mostaru.

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, nepoznati počinilac ili više njih, razbio je šoferšajbu, zatim je isparao krovno platno, te je isječena zadnja desna guma automobila “Saab”.

“Ja sam došao ovdje u svoj Mostar, parkirao se i neko je noću to vandalizovao. Neko je polomio šoferšajbu, isjekao gume, iscjepao nožem krov. Vjerovatno, pošto je ovo taj kraj, to su vjerovatno neki navijači”, rekao je Trifunović za Radio Slobodna Evropa. On je time aludirao na činjenicu da se incident dogodio u zapadnom dijelu Mostara, gdje dominiraju navijači Hrvatskog športskog kluba “Zrinjski”.

Sergej Trifunović je ranije na društvenim mrežama pružio podršku rivalskom, Fudbalskom klubu “Velež”, čije je sjedište u istočnom dijelu Mostara.

“Ovaj auto je bio parkiran tu više puta i ranije. ‘BG’ table nikog nisu iritirale. Mislim da je ovo na relaciji vjerovatno Velež-Zrinjski, neki uspaljeni mladi mozak”, rekao je Trifunović za RSE, dodajući kako je mostarska policija obavila uviđaj.

Alma Morić-Đuliman, iz ulice biskupa Buconjića, u naselju Vatikan, kod koje se Trifunović nalazi u posjeti, kazala je za RSE da Sergej Trifunović već od srijede tu ostavlja automobil na tom parkingu, te da do petka popodne 17. septembra, kada su išli u šetnju, niko nije ni vidio da je to Sergejev automobil.

Sigurna sam da je neko nešto vidio, a zašto neće niko ništa da nam kaže, ne znam”, kazala je Morić-Đuliman.

Da je automobil beogradskih registarskih oznaka oštećen uočili su u 13 sati, o čemu su odmah obavijestili policiju.

“Mislim da je ovo atak na njegovu ličnost, da ovo nema veze sa beogradskim tablama”, dodala je Morić-Đuliman.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona za RSE kazali su da ne mogu detaljnije govoriti o ovom događaju, uz obrazloženje da se još čekaju informacije s terena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje