Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Kalesiji održan sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma

Preuzmite sliku

U organizaciji Udruženja građana “Citizen” Kalesija i Udruženja “Snaga kalesijske žene”, a pod pokroviteljstvom Općine Kalesija, danas je na platou ispred BKC-a “Alija Izetbegović” održan “14. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma” koji je privukao veliki broj izlagača kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz susjedne Hrvatske.

– Drago mi je da četrnaest godina ovaj sajam živi i svake godine on je sve posjećeniji, a svakako da svaki put po jednu stepenicu idemo više i sa učesnicima i sa nagradama – kazao je predsjednik UG “Citizen” Mersad Hasanović.

On je kazao da je ovaj sajam prilika proizvođačima hrane sa područja Kalesije da se predstave i da pokažu ono što su kod kuće spremili, ajvar, med, pekmez, bestilj ili neke proizvode od mesa.

Na sajmu su pored prehrambenih proizvoda izložene i rukotvorine žena s tog područja, kao i različito zdravo bilje i čajevi.

U ime općinskog načelnika izlagačima i posjetiocima obratio se sekretar organa uprave Mujo Tosunbegović koji je obećao da će naredne godine ovaj sajam se preseliti u Gradsku dvoranu i da će trajati više dana kako bi građani imali priliku da za sebe i svoje prijatelje nabave zdrave proizvode i da se u Kalesiji predstavi veći broj izlagača.

Kalesijski sajam traje jedan dan i svim izlagačima je omogućeno da besplatno postave štand i predstave svoje proizvode, a oni najbolji su na kraju i nagrađeni od organizatora i žirija koji je birao najbolje proizvode, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje