Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U hladu 40 stepeni: Vrućine opustošile mostarske ulice (FOTO)

Preuzmite sliku

Temperatura zraka danas u Mostaru, čak i u hladovini, seže do nevjerojatnih 40 Celzijevih stepeni.

Nesnosne vrućine po kojim je inače grad na Neretvi poznat danas su u potpunosti opustošile ulicegrada, javlja Anadolu Agency.

Ekipa AA zabilježila je centralnu zonu grada koja doslovno izgleda mrtva. U njoj se ništa ne događa. Živopisno šetalište Nikole Šubića Zrinjskog i popularna Fejićeva ulica danas se ne mogu prepoznati, jer se u njima ništa ne dešava.

Čak i gradski park Zrinjevac koji je uvije prepun posjetitelja danas ne pokazuje znakove života. Ništa življe nije ni u Staroj gradskoj jezgri dok se na Starom mostu koje dnevno posjećuje više stotina turista, danas teško može sresti i tek pokoji stranac.

Zbog vrtoglavih vrućina koje su najavljene i iz Federalnog hidrometerološkog zavoda svi koji su mogli otići negdje iz Mostara to su bez dvojbe učinili.

Oni koji pak nisu, hvatali su priliku da se rashlade na nekom od gradskih kupališta. A ekipa AA zabilježila je i u Neretvi ispod Starog mosta građane koji su došli po dašak osvježenja, a među njima zatekli smo i nekadašnjeg popularnog mostarskog skakača sa Starog mosta Gorana Finka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,