Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

U gašenju požara na Blidinju pomažu i vatrogasci KS

Preuzmite sliku

Ukupno 21 vatrogasac, pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo učestvuje u ispomoći kolegama vatrogascima u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pomenuta jedinica je blizu 24 sata na terenu i uspješno je obavila gašenje i spriječila širenje požara u svojoj zoni odgovornosti.

U petak nešto prije ponoći putem Civilne zaštite Federacije BiH upućen je hitan apel kantonalnim upravama civilne zaštite.

Vlada Kantona Sarajevo odmah je održala hitnu sjednicu i odobrila angažman Profesionalne vatrogasne brigade KS, koja je iza ponoći krenula na teren.

“Kao i do sada, vatrogasci iz Kantona Sarajevo su se i ovoga puta odazivali, te daju podršku svojim kolegama na Blidinju, baš kao što su to i uvijek radili u svim djelovima Bosne i Hercegovine. Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Dženan Brkanić boravio je danas na požarom zahvaćenom području i u razgovoru sa lokalnim stanovništvom, te kolegama iz lokalne zajednice, vatrogasci KS pohvaljeni su kao najspremnija i najprofesionalnija jedinica koja je bila angažirana na gašenju požara”, saopšteno je iz Press ureda Vlade Kantona Sarajevo.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,