Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U BiH osnovana nova politička organizacija

Preuzmite sliku

Skupština osnivača političke organizacije “POKRET” održana je sinoć u Zenici. Prvom zajedničkom sastanku članova inicijativnog odbora i osnivača POKRET-a prisutvovala su mnoga poznata imena iz političkog i javnog života Zenice i Bosne i Hercegovine.

Kako je rečeno, ‘POKRET’ će biti istinska alternativa politikama kojima godinama unazad svjedoče građani Zenice i BiH, kao i zamajac izgradnje bolje, pravednije, sretnije i uspješnije Zenice i BiH. Istaknuto je da će političke principe i vrijednosti zasnivati na patriotizmu, porodici, obrazovanju, ekonomiji, ekologiji, nauci, sportu i kulturi.

– Pokrećemo se iz Zenice, jer naš grad zaslužuje više i bolje, a mi znamo da može, treba i mora biti bolje. U svakog segmentu života u potreban je pokret, budemo li složni i odlučni kada su u pitanju temeljne vrijednosti društva, uvjeren sam da će ova priča biti uspješna, širiti se po Bosni i Hercegovini – kazao je član Inicijativnog odbora za formiranje POKRET-a i aktuelni ministar u Vladi ZDK Adnan Šabani.

Prvi predsjednik POKRET-a i zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković kazao je da se na tom mjestu večeras našla grupa najhrabrijih ljudi u Zenici, s obzirom na situaciju.

– Pokret će pokrenuti sve nas ka boljem, pokrenut će nas da Zenicu vratimo njenim građanima – poručio je.

U Predsjedništvo POKRET-a, pored Kapkovića, izabrani su Adnan Šabani, aktuelna ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Aida Salčinović, Amna Šestić i Darijan Mileusnić, a sve do održavanja prvog Kongresa POKRET-a, koji je planiran nakon ovogodišnjih lokalnih izbora.

Na lokalnim izborima u oktobru 2024. godine POKRET će imati listu za Gradsko vijeće Zenice, Kaknja, Zavidovića, Maglaja, Visokog i Žepča, kandidate za načelnike pojedinih općina u Kantonu, ali i za gradonačelnika Zenice, saopćeno je iz političke organizacije ‘POKRET’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje