Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U 30. godini života preminuo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević

Preuzmite sliku

U jutarnjim satima 28. septembra u Općoj bolnici „Dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu u svojoj 30. godini života preminuo je svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.

Nakon što mu je nedjelju, 26. septembra iznenada pozlilo te je prebačen u Opću bolnicu gdje je u ponedjeljak, 27. septembra podvrgnut operativnom zahvatu vlč. Ado, kako su ga kolega od milja zvale, izgubio je bitku za život.

Rođen 30. januara 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu.

Bio je dijete iz mješovitog braka. Kršten je 7. jula 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici. Zatim je prešao u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom te je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u rodnom gradu završio filozofsko-teološki studij.

Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. te je bio na službama župnog vikara na Kupresu i u katedralnoj župi u Sarajevu.

Uz to je volontirao i na Radio Mariji Bosne i Hercegovine. Informacije o mjestu i vremenu ukopa bit će poznate naknadno, piše Večernji list.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje