Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tuzlanski kandidati ispred SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH i za Parlament FBiH (FOTO)

SDA će ponuditi ukupno 289 kandidata za kantonalne skupštine, 119 kandidata za Parlament FBiH, 71 za Narodnu skupštinu RS-a, 21 kandidata za Parlament BiH iz entiteta RS te 40 kandidata za Parlament BiH iz entiteta FBiH. 

U nastavku predstavljam tuzlanske kandidate za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH:

Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Prof. dr. Zijad Džafić, redni broj 4

Rođen je 26.avgusta 1970. godine u Gračanici. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli je diplomirao, magistrirao i doktorirao. Na istom Fakultetu je zaposlen od 1998. godine, pri čemu je biran u sva naučno nastavna zvanja, od asistenta do redovnog profesora.

Obavljao je dužnost Prodekana za NIR na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, a trenutno je glavni urednik časopisa Economic Review: Journal of Economics and Business.

 • Aktivno je učestvovao na mnogobrojnim naučnim skupovima domaćeg i međunarodnog karaktera. Bio je na stručnim usavršavanjima i studijskim posjetama relevantnim institucijama u Italiji i Austriji, te je bio član timova za izradu velikog broja strategija razvoja privrede. Govori italijanski i engleski jezik.

  Objavio je značajan broj knjiga i naučnih radova iz područja ekonomskih nauka. Član je SDA od njenog osnivanja i u Savjetu je za ekonomska pitanja GO SDA Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH. Oženjen je i ima dvoje djece.

  Salko Zildžić, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 3

  Aktuelni predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH i član Predsjedništva SDA, te član Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla.

  Rođen je 11. juna 1981. godine. Diplomirani je profesor sporta. U svojoj sportskoj karijeri osvajao je i odbranio više evropskih i svjetskih titula te je proglašavan najboljim sportistom Tuzle i Tuzlanskog kantona.

 • Predsjednik je i trener KBV “Flek Tom-Cat “Tuzla, predsjednik Federalnog kickboxing saveza, Selektor reprezentacije BiH u kickbox-u.

  U svojoj političkoj karijeri je bio poslanik SDA u Skupštini Tuzlanskog kantona. (2006.-2010.)

  Član je Savjeta za kulturu, sport i mlade GO SDA Tuzla.

  Bio je član Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA TK i Izvršnog odbora SDA Tuzla, Izvršnog odbora SDA TK, član Povjereništva Asocijacije mladih KO SDA TK.

  Radi kao savjetnik federalnog ministra unutrašnjih poslova, a ranije je bio angažovan u Kabinetu potpredsjednice FBiH također kao savjetnik. Oženjen je i otac je četvero djece.

  Alma Fejzić, kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 6

  Po zanimanju je diplomirani pravnik. Rođena 30. juna 1984. godine u Zvorniku.

  Osnovno obrazovanje je stekla u Memićima, Gimnaziju „ Meša Selimović“ završila je u odjeljenju u Kalesiji, a visokoškolsko obrazovanje na Univerzitetu u Tuzli.

  Predsjednica je Mjesnog ogranka SDA Ljubače i članica Povjereništva GO SDA Tuzla kao i Povjereništva Asocijacije žena GO SDA Tuzla.

 • Od 2004. godine je član SDA, prvo u Općinskom odboru Osmaci gdje je bila u Izvršnom odboru i kandidat za Skupštinu opštine Osmaci.

  Bila je član i Regionalnog odbora SDA Srednje Podrinje kao i član Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA BiH i Asocijacije žena SDA BiH.

  2016. godine je bila kandidat za Gradsko vijeće u ime Gradskog odbora SDA Tuzla.

  Zaposlena je u ASA osiguranju dd. Sarajevo kao savjetnik u prodaji. Udata je, majka jednog djeteta.

  Salko Bukvarević, kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, redni broj 8

  Doktor nauka iz oblasti rudarstva. Predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla.

  Rođen je 20. aprila 1967. u Gornjem Hrasnu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Tuzli. Magistrirao i doktorirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

 • Pripadnik je Armije RBiH od 1992.-1995. godine i jedan je od osnivača Patriotske lige i dobitnik zlatnog znaka PL-a BiH.

  Jedan je od osnivača SDA u Tuzli, 1990. godine predsjednik Mjesnog odbora SDA Slavinovići, 1991. god. predsjednik Muslimanskog omladinskog saveza Tuzla, predsjednik Omladinskog saveza SDA BiH i član Predsjedništva SDA od 1996.-1999. godine, predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla (2003.-2015. godine).

  Od 1997. – 2006. obavljao je dužnost direktora BKC-a Tuzla i u tom periodu BKC je dobio Zlatnu plaketu grada Tuzle i nagradu Radija Slobodna Evropa. Ministar je za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata u Vladi FBiH. Oženjen je i otac je dvoje djece.

  Kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Amila Bećirović, redni broj 11

  Specijalista je porodične medicine. Rođena 03.jula 1968.godine u Tuzli.  Osnovnu školu je završila u Puračiću, Srednju medicinsku školu u Tuzli kao i Medicinski fakultet.

  Dugogodišnji je član SDA, a trenutno je u aktuelnom sazivu Asocijacije žena i član je Savjeta za zdravstvo pri GO SDA Tuzla.

 • Radila je kao ljekar specijalista u Domu zdravlja Tuzla na čelu Tima porodične medicine do 2016. godine.

  Trenutno je zaposlena u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona kao ljekar savjetnik gdje obavlja vrlo složene i odgovorne poslove.

  U toku agresije na BiH je kao student Medicine bila angažovana na zbrinjavanju ranjenika u UKC-u Tuzla.

  U sklopu humanitarnog rada obilazila je stare i bolesne osobe u Tuzli, kao i prognane osobe po tadašnjim kolektivnim centrima.

  Ponosno ističe rad sa povratnicima u Srebrenicu. Majka je jednog djeteta.

  (Politički marketing | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje