Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH: U akciji “Argentina” uhapšeno sedam osoba zbog krijumčarenja kokaina

Preuzmite sliku

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine (BiH) u okviru borbe protiv neovlaštenog prometa opojnih droga, u toku je akcija kodnog naziva “Argentina”.

Radi se o istrazi koja je realizovana s ciljem suzbijanja neovlaštenog međunarodnog prometa opojne droge kokain.

Postupajući po naredbi tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici MUP-a RS u saradnji s MUP-om Unsko-sanskog kantona, u ranim jutarnjim satima proveli su aktivnosti na pronalasku i lišenju slobode sedam osoba osumnjičenih da su vršile krijumčarenje opojne droge kokain s područja Evropske unije (EU) na teritoriju BiH, a zatim vršili njenu dalju distribuciju na području BiH.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina droge, kao i dokazi o izvršenju krivičnog djela.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenima, navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

Ova akcija rezultat je dobre i koordinirane saradnje između Tužilaštva BiH, MUP-a RS i MUP-a Unsko-sanskog kantona, a s ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za teška krivična djela kojima se narušava sigurnosna situacija i sigurnost građana u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,