Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo BiH preuzelo predmete vezane za Davida Dragičevića

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske – Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta i radu na istima u Tužilaštvu BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

  • U saopštenju iz Tužilađtva BiH navodi se da se preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odnosi na istragu kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

    “Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva RS-a, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Dragičević Davida, kao i neprijavljivanje kaznenog djela i počinitelja te pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela”, navodi se u saopštenju.

    Iz Tužilaštva BiH navode da su opredijeljeni za rješavanje predmeta sistemske korupcije te jačanje vladavine prava i zaštitu prava oštećenih, zagarantiranih Ustavom BiH i Europskom konvencijom o ljudskim pravima.

    David Dragičević (21) je nestao 18. marta 2018. godine u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužilaštvo podiglo protiv nepoznatih izvršilaca, mladić je ili bježao od počinilaca pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku iste noći kada je i nestao.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje