Ponedjeljak, 25. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuga: U 25. godini preminula Nudžejma Voloder, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa

Preuzmite sliku

Nudžejma Halilović-Voloder, 25-godišnja kćerka Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade, umrla je jutros rano nakon višednevne borbe za život. 

Prema ranijem pisanju njenog oca, 25-godišnja Nudžejma bila je u 10. sedmici trudnoće. Nakon posljedica udara tromba, koji se odrazio na mozak i sinuse, Nudžejma je od prošle sedmice bila u komi. Uprkos činjenici da nije bila pozitivna na korona virus, bila je priključena na respirator.

Vijest o smrti kćerke, Nezim Halilović jutros je objavio na svom Facebook profilu, nakon višednevne borbe za život.

“Naš sin, moja duša, moja Nudžejma je Allahovom voljom jutros u zoru preselila na Bolji svijet i zadovoljni smo Allahovom odredbom. Inna lillahi ve inna ilejhi radži'un! (Uistinu smo svi mi Allahovi i uistinu se svi Njemu vraćamo!) Molim Allaha, dželle še'nuhu, da joj se smiluje, a porodici, rodbini, komšijama, prijateljima, braći i sestrama podari sabur i sastavi nas u Firdevsu!”, napisao je Halilović na svome Facebook profilu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje