Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tomislavgrad: Olujna bura nosi krovove sa kuća

Preuzmite sliku

Olujni vjetar koji je zahvatio i područje tomislavgradske općine tokom noći, s petka na subotu, nanio je ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine.

Snazni vjetar je u naseljima u jugoistočnom dijelu Duvanjskog polja, Borčani i Omolje, poskidao nekoliko krovova s obiteljskih kuća, rušio je crijepove s krovišta, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stupove, a oštećen je i veliki broj automobila.

Prema reakcijama mještana tih naselja, olujna bura je počela odmah iza polnoći stvarati velike probleme na njihovim stambenim i gospodarskim objektima, a stvarni učinak bure su mogli vidjeti u ranim jutarnjim satima.

Tomislavgradski vatrogasci od jutros interveniraju uklanjajući oborena drveća s prometnica ugroženih naselja te u samom gradu.

Električne energije nema u južnim dijelovima općine zbog srušenih električnih stupova, pa smirivanjem vremena, koje se očekuje u drugom dijelu dana, očekuju se i intervencije mjerodavnih službi.

U Civilnoj zaštiti tomislavgradske općine upozoravaju vozače i pješake na opreznost i nastalu sitaciju, tim više što vjetar i dalje nosi crijepove s krovova, a na prometnicama su srušena drveća.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,