Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

TK: Olujno nevrijeme pričinilo štete u iznosu većem od milion KM

Preuzmite sliku

Snažno olujno nevrijeme koje je u srijedu uvečer pogodilo šire područje Tuzlanskog kantona, prema preliminarnim procjenama gradskih i općinskih štabova civilne zaštite, pričinilo je velike štete na privrednim i stambenim objektima, javlja Anadolu.

Olujni vjetar oštetio je krov poslovnog objekta u naselju Miladije u Tuzli kao i dio krova na zgradi Općinskog suda te se već šteta procjenjuje na više od milion KM.

Mnogobrojna stabla su oborena, neka su pala na automobile, a zabilježen je i slučaj u Tuzli kada je vjetar podigao kontejner i bacio ga na parkirani automobil što dovoljno govori o snazi nevremena koje je pogodilo Tuzlu i okolinu.

Zbog polomljenih stabala i izlijevanja vode na kolovoz, saobraćaj je bio obustavljen ili se otežano odvijao na više lokacija.

Samo na području Grada Tuzle Profesionalna vatrogasna jedinica imala je 28 intervencija za vrijeme i poslije olujnog nevremena. Također, zbog nestanka električne energije nekoliko naselja je ostalo i bez vodosnabdijevanja.

Odmah nakon olujnog nevremena na teren su izašle ekipe civilne zaštite, vatrogasci, uposlenici komunalnih preduzeća koji su saobraćajnice učinili prohodnim, a od jutros traju radovi na uklanjanju polomljenih stabala u parkovima i alejama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,