Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tegeltija o audio snimku: U ovom slučaju je sve čisto kao suza

Preuzmite sliku

Nakon što je danas portala Istraga.ba i autor Avdo Avdić objavili audio snimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija, N1 televizija zatražila je komentar od Tegeltije koji je kazao da je “sve čisto kazo suza”.

“Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića, putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja, sem što mogu da kažem da koliko ja znam gospođa Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom privrednom sudu Banjaluka, a svi razgovori o eventualnom sukobu interesa člana Savjeta Milijane Buha u slučaju njenog konkurisanja vodjeni su ima godina ili dvije dana”, naveo je Tegeltija za N1.

Vezano | Na pomolu nova afera u čijem je centru Milan Tegeltija: “Taktiku ćete prepustiti meni, jer se vi u to ne razumijete” 

On je potvrdio da je članica VSTV Milijana Buha sa njim razgovarala o pitanju njenog sukoba interesa u slučaju konkurisanja njene sestre “prije jedno godinu ili dvije dana”.

“Što je sasvim normalno i da sam joj ja odgovorio da bi u toj situaciji to predstavljalo sukob interesa. Kao što se može vidjeti, ponavljam, nakon godinu ili dvije od tih razgovora Sanja Čegar je još uvijek stručni saradnik na Okružnom sudu Banjaluka gdje je bila i kad su ti razgovori vođeni. Prema tome, u ovom slučaju je sve čisto kao suza”, naveo je Tegeltija.

Portal Istraga.ba danas je objavio audio snimak u čijem je centru predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija. Snimak koji je nazvan “Potkivanje 2”, prema navodima portala Istraga, čuje se Milan Tegeltija dok razgovara na telefon.

Materijal su, navodi autor Avdo Avdić, redakciji Istrage dostavile nepoznate osobe sa područja Banjaluke, a provjerama su utvrdili da se radi o autentičnom materijalu.

“Taktiku ćete prepustiti meni, jer se vi u to ne razumijete”, kaže predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora za koju Istraga tvrdi da se radi o Milijani Buhi, doskorašnjoj članici VSTV-a koja je navodno insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje