Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Švedsku zamijenila BiH: Nisam jedina koja se vratila, samo se o tome jako malo priča

Preuzmite sliku

U vrijeme kada većina mladih silno želi otići u Zapadne zemlje u potrazi za boljim životom i poslom, Vernisa Rejhan je Švedsku zamijenila BiH.

U razgovoru za N1 je kazala da ona nije jedina koja se vratila u BiH, samo da se o ovakvim primjerima jako malo priča.

“Ja bih naglasila da ja nisam jedina koja se vratila, samo se o ovakvim stvarima jako malo priča. Nisam se vratila, ja sam došla. Nisam se mogla vratiti na nešto što je moje, ja ne prestajem biti građanka BiH samo zato što sam živjela negdje drugo. Ja vjerujem da je ovo neki prirodan tok mog života, razvijala sam 25 godina svoje vještine u Švedskoj i nekako podsvjesno tražila priliku da se vratim u BiH”, kazala je Vernisa Rejhan.

Trenutno je angažovana u sklopu business mreže.

“Angažovana sam unutar jedne biznis mreže koja povezuje Bosance i Švedsku, te sam bila upoznata sa situacijom šta kod nas nedostaje a šta su prednosti. Ono što Švedska ima i što sam imala priliku razviti tamo jeste sistem djelovanja”.

Kaže da u BiH poseban potencijal posjeduje liderstvo kao zaseban segmet.

“Fokusirali smo se na leadership segment za koji smatramo da ima veliki potencijal u BiH. Mi pokušavam da iz privrede, politike NVO sektora crpimo dobre primjere lidera i angažujemo ih u jedan zajednički dijalog”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,