Ponedjeljak, 19. Mart 2018.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Sve je spremno za 3. banjalučki m:tel polumaraton

Banjaluka je spremna za svoj treći polumaraton u gradu, saopšteno je na današnjoj press konferenciji  Organizacionog odbora 3. banjalučkog m:tel polumaratona.

„Još 48 časova nas dijeli od najvećeg sportskog događaja u zemlji i kao prvi čovjek grada, nakon održane sjednice Organizacionog odbora, mogu slobodno da kažem, da je Banjaluka spremna za svoj treći polumaraton i da sam sasvim siguran, da će upravo sa ovog događaja i ovog maja 2017. u svijet otići najljepša slika Banjaluke“, poručio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, naglasivši da ga raduje što će polumaraton i ove godine imati međunarodni karakter i što će Banjaluku pohoditi gosti i turisti iz preko 50 zemalja svijeta.

Radojičić je rekao da su za trku spremne i sve gradske službe, javna preduzeća i resorni sekretarijati, te dodao da će na dan polumaratona u gradu biti na snazi specijalan režim za saobraćaj.

Gradonačelnik je apelovao na građane da budu strpljivi i da prate obavještenja o zatvaranju ulica putem sredstava informisanja kako bi izbjegli nepotrebne gužve.

„Start 3. Banjalučkog m:tel polumaratona je u nedjelju u 9.00 časova za elitne trkače i ja sada, kada nas od trke dijeli manje od 48 časova mogu da kažem da je polumaratonski rekord oboren i da će  Banjalučki polumaraton u svim trkama imati preko 6000 takmičara“ izjavio je direktor trke Vladimir Selec, dodavši da će 15 minuta nakon elitnih trkača put staze krenuti i svi ostali polumaratonci.  Start G – drive Štafetnog polumaratona je u 09.20 časova, dok je za 09.25 zakazan start za Nektar fun run, trku zadovoljstva, saopštio je Selec.

Selec je naglasio da danas zvanično prestaje prijavljivanje putem polumaratonskog sajta a da se prijavljivanje nastavlja u Prijavnom centru koji se otvara u 16 časova u muzičkom paviljonu Staklenac.

„Svi zainteresovani takmičari od sada se isključivo mogu prijavljivati u našem Prijavnom centru koji će biti otvoren do subote do 22 časa. Prijavni centar za one koji će tek na dan trke doputovati u naš grad  biće otvoren od 07.00 – 08.15 časova“ poručio je Selec.

Direktor marketinga 3. Banjalučkog m:tel polumaratona Goran Ćorić najavio je za sutra i  1. Tropic Bambini maraton, veliku trku na 100 metara za djecu predškolskog uzrasta, koja se trči u 11 časova na Trgu Krajine, a za koju je do danas prijavljeno više od 800 djece.  Ćorić je danas iskoristio priliku da se još jednom zahvali svim prijateljima i sponzorima polumaratona.

„Banjalučki polumaraton opravdao je mjesto među manifestacijama od značaja za razvoj sporta u Republici Srpskoj a uspjeh Banjalučkog m:tel polumaratona je dokaz da Banjaluci zaslužno pripada titula „sportskog grada“.

Dobrodošlicu trkačima u grad poželjeli su i predstavnici M:tela, koji je i ove godine generalni sponzor 3. Banjalučkog m:tel polumaratona.  „Prije svega, u ime kompanije m:tel želim da čestitam organizatorima, jer su i ovoga puta nadmašili naša očekivanja. Mi smo sigurni da će polumaraton i ove godine proteći u najboljem redu i da ćemo na ulicama grada imati divnu energiju i divne ljude koji promovišu prave sportske vrijednosti. Srećni smo što smo i ove godine dio ove sjajne sportske priče. Svim učesnicima na startu želimo sreću i da lako stignu do cilja“, poručila je portparol kompanije m:tel, Milica Stojaković, te dodala da je kompanija m:tel pripremila poklone i mnoštvo aktivnosti za navijače i posjetioce ovogodišnjeg polumaratona.

Banjalučki Trg Krajine, kako su najavili organizatori polumaratona  u subotu 13.5. uoči polumaratonske trke pretvaraju u klub na otvorenom sa najljepšim plesnim podijumom, na kom će Banjalučani moći uživati uz trku dobrog elektronskog zvuka, živu svirku banjalučkih bendova, modne i sportske performanse, komšijska takmičenja u raznim disciplinama, te brojna iznenađenja za sve posjetioce.

Dobro došli na 3. banjalučki m:tel polumaraton!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,