Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stravičan pomor ribe: Toksične materije stigle Sprečom do Petrova

U koritu Spreče u opštini Petrovo jutros su uočene otrovne materije taložnika otpadnih voda Fabrike “Sisecam Soda” iz Lukavca, rijeka je pobijelila i nosi velike količine mrtve ribe, rekao je rukovodilac Civilne zaštite u Petrovu Dragan Petković.

Petković je naveo da su opštinski organi u kontaktu sa kolegama iz Civilne zaštite Lukavca, Gračanice i Doboja, te da imaju informaciju da je zaustavljeno dalje isticanje otrovnih materija u Spreču, ali da su količine koje su se izlile juče i tokom noći načinile ogromnu štetu.

“Za sada je vidljiv strašan pomor ribe, a koje će posljedice naknadno uslijediti, u ovom trenutku ne možemo precizirati”, istakao je Petković.

On je još jednom apelovao da građani da ni na koji način ne koriste vodu iz Spreče.

Petković je napomenuo da su o svemu obaviješteni Policijska stanica Petrovo, Područno odjeljenje Republičke uprave Civilne zaštite Doboj i glavni vodni inspektor Republike Srpske.

Na terenu su i članovi dobojskog Ribolovnog društva “Bosna” – sekcija Karanovac, koji sa predstavnicima Civilne zaštite opštine Petrovo prate stanje i tok zatrovane Spreče. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje