Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Stotine zeničana oprostilo se od Dinke Delić (FOTO)

U velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici danas je održana komemoracija bivšoj misici Jugoslavije, Dinki Delić, preminuloj 11. marta u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom komemoracije, koja je započela minutom šutnje i molitvom, članovi porodice, prijatelji i poznanici sa suzama u očima odali su posljednju počast Dinki Delić.

 • Stotine Zeničana oprostilo se od Dinke Delić
 • Glumica Sabina Kulenović na početku komemoracije sa suzama u očima prisjetila se najljepše žene Jugoslavije iz 1984. godine.

  Naša Zenica je tokom 1984. godine imala časta da između 21. miliona stanovnika Jugoslavije najljepša djevojka bude naša Dinka“, kazala je Kulenović.

  Na komemoraciji se obratila i Dinkina kćerka Naomi koja je, između ostalog, rekla kako za njezinu titulu najljepše Jugoslovenke nije znala sve do kraja srednje škole.

 • Stotine Zeničana oprostilo se od Dinke Delić
 • Osnovnu i srednju školu Dinka je završila u Zenici. Osim škole, voljela je i trenirala košarku i ritmičku gimnastiku. Godine 1984. izabrana je za Miss Jugoslavije, a ta titula joj je otvorila put ka svjetskim modnim pistama.

  Nakon komemoracije klanjana je i dženaza te obavljen ukop na gradskom groblju Prašnice.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje