Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šta posjeduje Turković za koju “građani BiH dobro žive, ali su razmaženi”

Preuzmite sliku

Ministarica spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković vlasnica je pet kuća u državi i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a njeni sinovi poseduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je da je Turković 2008. godine od sarajevske Opštine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata, plativši ga certifikatima 15.400 konvertibilnih maraka (oko 7,8 hiljada eura).

Četiri godine kasnije isti stan je prodala po jedanaest puta većoj cijeni, za 180 hiljada maraka (oko 92 hiljade eura).

Potom je, kako je objavio CIN, kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola miliona maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu.

Ove nekretnine prostiru se na skoro dulum i po zemlje.

Dok je bila ambasadorica u Kataru imala je platu višu od 9,5 hiljada KM (skoro pet hiljada eura), a uz to je imala prihode od oko dvije hiljade eura za izdavanje nekretnina.

Posjeduje dva vozila “Porše Kajen” i “Folksvagen kombi”, navodi CIN.

Turković je izazvala burne reakcije svojom izjavom da građani u BiH imaju “jako dobar život”, da je ekonomska situacija u zemlji dobra, a da su građani “razmaženi”.

“Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, kazala je Turkovićeva, gostujući na sarajevskoj Hayat televiziji.

Prema njenim rečima, u BiH “tu i tamo” ima teških slučajeva. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,