Utorak, 21. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Sport Vision kompanija nastavlja da podiže ekološku svijest potrošača

Preuzmite sliku

Sigurno ste primjetili da se veći broj pojedinaca, ali i preduzeća interesuje i uključuje u aktivnosti povezane sa očuvanjem naše okoline i biodiverziteta. Svijest o značaju očuvanja planete Zemlje i posljedicama koje je prouzrokovalo neekološko djelovanje prethodnih decenija nikada nije bila izraženija.

Mnogo je toga što treba da se popravi, vremena je sve manje, ali ono što nas hrabri jeste činjenica da je sve veći broj kompanija postao ekološki osviješten.

Sport Vision je jedna od domaćih kompanija koja već nekoliko godina nastoji da bude lider ne samo u prodaji sportske obuće i odjeće, nego i lider u društveno odgovorinim aktivnostima i ekološkom načinu poslovanja.

Posjetom u nekoliko njihovih prodajnih objekata primjetili smo zanimljivu postavku, kao i očigledno nastojanje da se istakne asortiman svih sportskih brendova koji svoje proizvode kreiraju od recikliranih materijala.

Kontaktiranjem marketing tima kompanije saznali smo da su u svim Sport Vision radnjama obilježeni proizvodi najrazličitijih brendova koji su izrađeni od prirodnih, recikliranih ili ekološki prihvatljivih materijala, ali i to da su se oni potrudili da krenu korak dalje i da su prethodne godine postavili „eco kutije“ za prikupljanje stare obuće i odjeće.

Naime, Sport Vision kompanija je prethodne godine u okviru Eco Vision projekta postavila „eco kutije“ u nekoliko svojih radnji u cilju prikupljanja stare odjeće i obuće koja se dalje reciklira ili donira u humanitarne svrhe.

  • Kako njihov PR tim kaže, sistem je jednostavan: „Obezbjeđivanjem pogodnosti pri kupovini želimo da podstaknemo potrošače da doniraju obuću i odjeću koju ne nose“.

    Nakon sortiranja na upotrebljivo i neupotrebljivo u saradnji sa humanitarnom organizacijom „ADRA“, upotrebljivo se donira u humanitarne svrhe, a neupotrebljivo se dalje prerađuje i reciklira u određene proizvode. „Na ovaj način ne samo da smanjujemo količinu otpada, zagađenje vazduha nego i upotrebljivim artiklima dajemo novi život kroz doniranje.“

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje