Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Snijeg pao u Velikoj Kladuši, migranti spavaju u vodi (FOTO)

Preuzmite sliku

Fotografije koje pokazuju katastrofalno stanje u kojem žive migranti u općini Ključ objavljene su na Facebook stranici Crvenog križa Ključ.

U opisu fotografija iz Crvenog križa navode da su pozivali nadležene, ali im niko nije dogovorio na pozive, te da oni mogu pomoći samo na način da podijele hranu ili pomognu bolesnima.

  • “Ovo više nije migrantska kriza, jednostavno ovo prerasta u jednu nehumanu katastrofu, nebriga i osuda na nehumane patnje ovih već napaćenih ljudi”, navodi se.

    Njih 64 su prenoćili doslovno u vodi.

  • “Na ovom mjestu je takav teren da se nema načina, u ovakvim uslovima pružiti ni minimalna zaštita ovim migrantima. Pokušali smo kontaktirati nadležne da se organizuje jedan autobus za prevoz, ali bezuspješno. Crveni križ redovno izvještava o ovim i sličnim problemimam međutim, nemamo na pomolu nikakvog rješenja kako bi se rješila ova problematika. I pored naših maksimalnih napora da pomognemo migrantima, sve se svodi na lanč paketima i prvoj pomoći bolesnima, dok u drugim problemima ne uspijevamo, niti je u nadležnosti Crvenog križa”, navedeno je u objavi. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,