Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Slika iz Neuma podsjeća na period prije pandemije: Plaže su krcate, a hoteli popunjeni

Preuzmite sliku

Slika iz Neuma danas podsjeća na period prije pandemije.

Plaže su krcate, a hoteli popunjeni. Ugostitelji i hotelijeri od sezone očekuju mnogo. Odlukom o lakšem ulasku u BiH bilježi se i dolazak dijaspore.

A od ovog ljeta bh. građanima je lakše doći do mora brzom cestom Stolac – Neum, čijih je nekoliko dionica već u funkciji.

Hotelijer Dario Maslač u razgovoru za Nova BH je kazao kako u Neumu imaju velika očekivanja od sezone.

“Svi hoteli su skoro popunjeni. Stiglo nam je toplo vrijeme, a država je popustila mjere tako da svi imamo velika očekivanja. Također, nas raduje činjenica da dosta upita stiže iz dijaspore” – kazao je Maslač.

U Neumu su pristuni gosti i Srbije ali i Poljske odnosno Francuske dok se dolazak gostiju iz Austrije i Njemačke očekuju u jeku turističke sezone.

U Neumu su za razliku od prethodnih sezona prošireni i smještajni kapaciteti tako da danas Neum broji više od 2.500 hotelskih kreveta.

Također, od ove sezone Neum je bogatiji i za prvi nargila bar čime su pokazali da žele pratiti trendove ostalih velikih turističkih gradova u regionu.

Kulturna manifestacija Neumsko ljeto će trajati i ove sezone sve do septembra mjeseca, a gostima će ponuditi bogat sadržaj koji podrazumijva koncerte i radionice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,