Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sindikat BHRT-a: Odbijamo da budemo predmet manipulacija Poslovodstva RTV FBiH

Preuzmite sliku

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u poziva na potpisivanje ugovora o prikupljanju i raspodjeli RTV takse koji će omogućiti finansijski stabilan Javni servis BiH i ispunjavanje radničkih zahtjeva.

Oni, kako su saopćili, imaju četiri zahtjeva te traže povećanje plate i toplog obroka, uplaćivanje doprinosa, poboljšanje uvjeta rada i donošenje pravednije sistematizacije radnih mjesta.

“Kao državni medijski servis svih građana u odbrani svojih radnih mjesta i egzistencije svojih porodica nećemo stati. Tražimo hitne i konkrente aktivnosti svih političkih subjekata koji mogu pomoći u rješavanju problema državnog javnog servisa”, navode u saopćenju.

Kažu da je Upravni odbor sindikata u stalnom zasjedanju te su u konsultaciji sa pravnim savjetnikom.

“Poduzet ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju u skladu sa zakonom. Odbijamo da budemo predmet manipulacija Poslovodstva RTV FBiH i pozivamo sve na razumno djelovanje u cilju opstanka Javnog servisa BiH”, ističe se u saopćenju koje potpisuje Merima Kurtović Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Reprezentativni sindikat poziva Tužilaštvo i finansijsku inspekciju da udju u sva tri javna emitera i utvrde činjenično stanje i gdje su sredstva uposlenika BHRT-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,