Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Severina i Ivana Paradžiković prva lica Dodikove televizije?

Preuzmite sliku

Severina Vučković ovih dana ima razloga za slavlje. Nakon što joj se vratio sin Aleksandar, Slobodna Dalmacija saznaje kako će uskoro postati televizijska voditeljica i dobiti vlastiti talk show.

Riječ je o istoj televiziji na kojoj svoju karijeru nastavlja i donedavna voditeljica emisije „Provjereno“ Ivana Paradžiković. Regionalni kanal sa sjedištem u Banjoj Luci iza kojeg stoji Igor Dodik, sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, trebao bi se zvati TV Una.

Emitirat će se putem telekom operatera i interneta, a kako se neslužbeno saznajemo iz izvora bliskih vodstvu TV Une, s emitiranjem programa krenut će do kraja godine.

Novi kanal trebao bi krenuti s radom krajem godine, a riječ je o kanalu kako se navodi sličnom N1 televiziji koji će pokrivati aktualnosti iz regije. Prezentacija imena dogodit će se u Rovinju, na Weekend Media Festivalu koji će se održati od 23. do 26. septembra.

Kontaktiran je Severinin menadžera Tomislava Petrovića međutim nije nam odgovarao na pozive.

Ovo nije prvi put da će se splitska pjevačka zvijezda okušati kao voditeljica. Naime, na samim počecima karijere, s Ivanom Banfić godinu je dana na HRT-u bila domaćica muzičke emisije Top Cup. Bilo je to 1989. kad je Severini bilo samo 17 godina. U to je vrijeme iz Splita putovala na snimanja u Zagreb, a emisiju je prestala snimati jer je otišla na turneju po Australiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje