Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Šest firmi iz FBiH dobilo dozvole za proizvodnju električne energije

Preuzmite sliku

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na sjednici održanoj u utorak u Mostaru donijela je šest rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva MARA – COMPANY d.o.o. Posušje, D&SS d.o.o. iz Mostara, “PLANTAŽE SPREČA” d.o.o. Kalesija, “FARMA SPREČA” d.o.o. Kalesija, “AGRO-VIS” d.o.o. Kalesija i “AGORA-A” d.o.o. Sarajevo.

Doneseno je i rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva “Babić – Bisstours” d.o.o. Zenica  za solarnu fotonaponsku elektranu “BISSTOURS-LUKOVO POLJE”, saopćeno je iz FERK-a.

Također, FERK je iz naftnog gospodarstva donio Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva “KOPEX-SARAJLIĆ” d.o.o. Srebrenik, a usvojen je i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva NGP d.o.o. iz Mostara.

Usvojena su i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva “FNE VULKAN” iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu “VULKAN” i “SSAM plast” d.o.o. Jelah za solarnu fotonaponsku elektranu “SP-1”. (Akta)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje