Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Šefovi policije sjeveroistočne Bosne u Tuzli: Stanje sigurnosti povoljno

Preuzmite sliku

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona bila je danas domaćin sastanka šefova policija sa područja sjeveroistočne Bosne, odnosno rukovodilaca policija MUP-a TK-a, MUP-a Posavskog kantona, Policije Brčko distrikta, PU Zvornik, PU Doboj, PU Bijeljina, Terenskog ureda Federalne uprave policije u Tuzli i Regionalnog ureda Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA u Tuzli.

Na sastanku je razgovarano o stanju sigurnosti za proteklih jedanaest mjeseci tekuće godine sa posebnim osvrtom na stanje i borbu protiv organizovanog kriminala (autokriminala, borbe protiv zloupotrebe opojnih droga i sl.), kao i prijedlogu programskih ciljeva za 2018.godinu i unapređenju dosadašnje dobre saradnje i razmjene obavještajnih podataka.

„Današnji sastanak je nastavak kontinuirane saradnje policijskih agencija sa područja sjeveroistočne Bosne. Prije svega, razmatrali smo stanje sigurnosti za prvih 11 mjeseci ove godine, i prema predočenim pokazateljima stanje sigurnosti je prilično povoljno, nismo imali težih oblika krivičnih djela oružanih pljački, razbojništava, terorizma i sl.“ – istakao je policijski komesar Uprave policije MUP TK-a Fadil Šljivić.

„Iz potpisivanja Sporazuma o međusobnom razumijevanju i razmjeni podataka i informacija i saradnji policijskih agencija u Bosni i Hercegovini proistekli su ovakvi sastanci, koji su do sada donijeli dobre rezultate. Naime, određene protekle aktivnosti policije (zajedničke aktivnosti u pogledu lišenja slobode, oduzimanja veće količine oružja i opojne droge) su upravo rezultat razmjene obavještajnih podataka.  Što je saradnja bolja, bolji su i rezultati policije“  – rekao je Goran Pisić, šef policije Brčko distrikta.

„Današnji sastanak koji je održan na poziv domaćina policijskog komesara Šljivića je bio vrlo konstruktivan i date su određene smjernice i zaključci koji će se uputiti na veće instance. Mogu reći da je saradnja PU Zvornik sa MUP-om TK-a, kao i drugim policijskim agencijama izuzetno dobra i svakako da treba u tom tonu i nastaviti, sa nekim segmentima podizanja na viši nivo“ – istakao je Goran Abazović, načelnik PU Zvornik (MUP RS). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,