Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šef Odjela SIPA-e za ratne zločine u Tuzli na spisku učesnika u genocidu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Istina nama, kazna zločincima, poruka je i današnjih mirnih protesta u Tuzli majki Srebrenice. Majke su i ovoga puta sa Pinge krenule do gradske česme, odnosno do Trga žrtava genocida Srebrenice u Tuzli.

  • ilic-jovan
  • Na slici: Jovan Ilić

    Od nadležnih institucija traže da se ubrza proces traženja nestalih žrtava srebreničkog genocida, te da se smijeni Jovan Ilić, šef Odjela za ratne zločine u Regionalnom uredu SIPA-e u Tuzli, koji je na spisku učesnika u srebreničkom genocidu, koji je prije nekoliko godina sačinila Vlada Republike Srpske.

    Hajra Ćatić predsjednica Udruženja ‘’Žene Srebrenice’’ najavila je da će majke Srebrenice sljedećeg 11.–tog održati mirno okupljanje ispred zgrade SIPA-e u Tuzli sa zahtjevom da se smijeni Jovan Ilić.

    Ćatić ističe da majke Srebrenice sumnjaju da je on lično jedan od ratnih zločinaca koji treba da bude iza rešetaka, a ne da istražuje ko je kriv za zločine u Srebrenici. Ćatić također dodaje da će Udruženje Žene srebrenice uputiti pismo prema Tužilaštvu BiH da se Ilić ukloni sa radnog mjesta i procesuira.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje