Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Šećerbegović: U planu realizacija nekoliko bitnih projekata za dobre rezultate Slobode

Preuzmite sliku

U prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK održan je sastanak kojem su prisustvovali resorni ministar, gospodin Zlatan Muratović i predsjednik FK “Sloboda”, gospodin Elmir Šećerbegović.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK je podržavalo projekte Fudbalskog kluba “Sloboda” u prethodnoj godini, što je upravo i bila tema održanog sastanka. Razgovaralo se i o narednim projektima, te je dogovorena i veća podrška Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona.

“Ministar Zlatan Muratović i Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK su odlučni da podrže rad kluba i projekte koje realizujemo. Prepoznali su kvalitet onog što mi radimo, tako da nije izostala podrška Vlade TK i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK. Već ranije je dogovorena podrška sa premijerom Tuzlanskog kantona, gospodinom Kadrijom Hodžićem, za rekonstrukciju glavnog terena JU Gradskog stadiona Tušanj. U saradnji sa Vladom TK, Ministarstvom za kulturu, sport i mlade TK u planu je realizacija još nekoliko bitnih projekata za rad, razvoj i ostvarivanje dobrih rezultata naše Slobode”, kazao je predsjednik FK Sloboda, gospodin Elmir Šećerbegović.

Sve klupske selekcije su započele pripreme za proljetni dio sezone. Seniorski tim će prvu utakmicu igrati protiv ekipe Tuzla City, a ona je na rasporedu 26. ili 27. februara na Tušnju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje