Četvrtak, 2. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

SDP odgovorio na pismo: Nikakvi pritisci neće promijeniti naš većinski stav

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine se u potpunosti ograđuje od još jednog anonimnog pisma navodnog dijela članstva iz Tuzlanskog kantona koje, očito, želi ponovo unijeti nemir i sukobe unutar naše partije, saopćeno je iz SDP-a.

Dodaju da žele naznačiti da se radi o klasičnoj podvali, odnosno falsifikatu, te da se ne radi o zvaničnom saopštenju SDP BiH, kako je to prenijeto u nekim medijima.

– Ne bi bilo čudno da su autori ovog pisma instruirani iz kuhinje SDA i njihovih satelita. SDA savjetujemo da se fokusira na formiranje vlasti, jer sa svojim dugogodišnjim partnerima Dodikom i Čovićem odavno za to imaju većinu na svim nivoima i građani više ne smiju biti taoci njihove politike, navode iz SDP-a i dodaju:

– Interesantno je da su u posljednje vrijeme intenzivirana anonimna pisma razne tematike koja se bave stanjem u SDP-u, što se također direktno može dovesti i u vezu za predstojećim unutarpartijskim izborima za predsjednika SDP BiH.

Kao što smo više puta do sada navodili, SDP BiH je velika partija, u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje, pa čak i kad je ono u suprotnosti sa zvaničnim stavovima partije. Međutim, očito je da iza ovakvkih zlonamjernih pisama stoje pokušaji destrukcije i podjela unutar partije, a sve kako bi se unio nemir među naše članstvo.

Članovi SDP-a i šira javnost sada znaju pravu pozadinu anonimnih pisama i zato javno najavljujemo da će svako buduće anonimno pismo biti jasno tretirano kao lažno predstavljanje.

Napominjemo da SDP stoji iza odluka koje su donijeli organi partije i da se bilo kakve odluke nisu, niti će se ikada donositi, mimo partijskih organa. Nikakvi pritisici neće promijeniti većinski demokratski stav najveće opozicione partije u Bosni i Hercegovini. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,