Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

SDP: Neprihvatljivo da Srebrenica ima načelnika koji negira genocid

Preuzmite sliku

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, sa predsjednikom Nerminom Nikšićem, održala je sastanak sa članicama udruženja iz Srebrenice.

Glavna tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u ovom gradu nakon objave nezvaničnih rezultata izbora za načelnika Opštine Srebrenica.

Na sastanku su članice udruženja, kako se navodi u saopćenju SDP-a, informisale predsjednika i dio rukovodstva te političke partije o brojnim nepravilnostima i neregularnostima tokom izbornog procesa u Srebrenici.

“Zabrinute smo činjenicom da je predizbornu kampanju za Mladena Grujičića vodio Vojislav Šešelj i njegova Srpska radikalna stranka, te da su primjećene brojne nepravilnosti tokom izbora. Porazno je da su na ovim izborima glasali ljudi iz Srbije, a da Srebreničani nisu imali priliku glasati za Ćamila Durakovića, koji je u svom mandatu bio načelnik svih građana Srebrenice. Načelnik Srebrenice ne može biti osoba koja negira genocid počinjen u ovom gradu, a to je upravo Mladen Grujičić” – rekla je predsjednica Udruženja Majke Srebrenice Hatidža Mehmedović.

Predsjednik Nikšić je na sastanku naveo da je stav SDP-a BiH isti kao i stav predstavnica udruženja, a to je da osoba koja negira genocid ne može biti načelnik ove opštine.

SDP BiH je prvi iskazao jasnu i nedvosmislenu podršku Ćamilu Durakoviću, koji se tokom svog mandata trudio biti načelnik svih građana Srebrenice. Drago mi je da imamo iste stavove, jer je i za nas neprihvatljivo da načelnik Srebrenice bude osoba koja negira genocid. SDPBiH će podržati načelnika Ćamila Durakovića, članice udruženja i sve građane Srebrenice, u pravnoj borbi za utvrđivanje svih nepravilnosti prilikom izbora u Srebrenici” – dodao je Nikšić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje