Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Schmidt poručio građanima: Vremena su teška, ali prije svega želimo mir

Preuzmite sliku

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini sišao je danas među građane koji su se okupili ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, a sve kako bi se pridružili protestima koji se održavaju širom svijeta kao simbol podrške Bosni i Hercegovini.

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade OHR-a, a visokog predstavnika su nadjačavali skandiranjem uglas riječi “sankcije”, dok je Schmidt nastojao smiriti situaciju.

“Ne može biti da doživljavamo isto što smo doživjeli prije trideset godina, prije svega želimo mir u ovoj zemlji”, rekao je Schmidt, međutim, nezadovoljni građani su i dalje nastavili skandirati i poručivati da žele hitnu reakciju nadležnih.

Shmidt je potom pozvao predstavnike među demonstrantima da uđu u zgradu OHR-a i razgovaraju s njima kako bi zajednički pronašli rješenje.

“Potrebni su razgovori i diskusije politički i društveni u cijeloj BiH. Ovo jesu teška vremena i ja tražim podršku za vašu zemlju i za nas. Znam šta se desilo ovdje, u ovom gradu u ovoj zemlji. Znam šta se desilo u Srebrenici. Kako je moguće da se na ovaj način diskutuje o zakonu koji je Inzko donio, kao što se ovdje događa. Nikada neću prihvatiti ako neko postavi pitanje integriteta BiH”, poručio je Schmidt dok je uz to jedna od prisutnih demonstrantkinja poručila da ništa ne radi i da efikasnije treba obavljati svoju funkciju. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje