Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SBB: Zijad Turković poslao prijeteće pismo Radončiću

Preuzmite sliku

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić dobio je provocirajuće pismo vođe zločinačke organizacije Zijada Turkovića, koji izdržava četrdesetgodišnju kaznu zatvora u KPD Zenica, navodi se u saopćenju Press centra SBB.

U saopćenju stoji da je pismo upućeno 13. januara 2015. godine na čijoj je poleđini pisalo: “Ožalošćeni Zijad Turković”.

U pismu je bijeli papir sljedećeg sadržaja sa datumom 13.1.2015.godine:  “ARKANE, BAŠUM – SAGOSUM PRIMI MOJE SAUČEŠĆE, P.S. GRUDVA JE KRENULA…

“Očigledno da najveći poslijeratni zločinac u Bosni i Hercegovini Radončiću prijeti hapšenjem i podsjeća ga na čuvenu rečenicu koju je Radončić izgovorio, kao ministar sigurnosti BiH, kada je najavio borbu protiv sistemske korupcije i kriminala.

SBB traži da se provede istraga jer je Radončić i član Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i o istrazi obavijesti javnost, a ne da ovo saopćenje po običaju neko tretira kao navodni pritisak na neovisno pravosuđe“, navodi se u saopćenju Press centra Saveza za bolju budućnost. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje