Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savjeti BIHAMK-a putnicima zbog praznika da izbjegnu gužve

Preuzmite sliku

Praznično jutro na putevima u Bosni i Hercegovini protiče bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Trenutno je slabija frekvencija vozila, ali kasnije, tokom dana, očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, posebno na dionicama ka izletištima, naveli su iz Bosanskohercegovackog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Vozače savjetuju da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila mole da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog radova na području Donje Jablanice (M-17 Jablanica-Mostar) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putnom pravcu Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnom prelazu Ivanica pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.

Zbog obilježavanja 1. maja, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje