Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Sastanak Bećirovića i Girgina: Postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa BiH i Turske

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadikom Baburom Girginom, na kojem je razgovarano o bilateralnim i drugim odnosima dvije države, s akcentom na ekonomska pitanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je konstatirano da pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritet Bosni i Hercegovini, Republika Turska pruža pomoć i na njenom euroatlantskom putu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom susreta je konstatirano da je Turska značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, ali da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dvije države. To se posebno odnosi na direktne inostrane investicije.

Bećirović je naglasio kako je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dvije države, posebno u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Na sastanku je ocijenjeno i kako je neophodno raditi na još jačem povezivanju kompanija iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ambasador Girgin je naglasio da će Turska nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu kao suverenu i nezavisnu državu na njenom euroatlantskom putu.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje