Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sahranjen inspektor PU Bijeljina Nenad Marković

Preuzmite sliku

Inspektor Policijske uprave Bijeljina Nenad Marković (38), koji je ubijen vatrenim oružjem, sahranjen je danas u Bijeljini.

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve služilo je opijelo na bijeljinskom Novom groblju u Hasama, gdje su se od Markovića oprostili rodbina, kolege, prijatelji i komšije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević odali su poštu i posljednji put se oprostili od mladog kolege.

Policijski službenik Srećko Panić rekao je da je nemoguće pronaći riječi koje bi mogle izraziti bol zbog gubitka kolege Nenada.

 • “Nenad nije bio samo još jedan policijski službenik, bio je stub svake istražne ekipe, onaj koji je prednjačio u rasvjetljavanju najtežih zločina, inspirišući svojim neumornim trudom i posvećenošću”, rekao je Panić.

  Nenad Marković je rođen 1985. godine u Ljubljani, osnovnu i srednju školu završio je u Bijeljini, a Visoku školu unutrašnjih poslova u Banjaluci.

  Policijsku karijeru započeo je prije 15 godina kao pomoćnik komandira Policijske stanice Bijeljina, zatim je obavljao poslove zamjenika komandira Policijske stanice, a od 2019. godine poslove inspektora kriminalističke policije u ovoj policijskoj upravi.

  Tokom svog rada u službi dva puta je pohvaljivan od načelnika Policijske uprave Bijeljina.

  Ubijen je vatrenim oružjem između nedjelje i ponedjeljka, 1. i 2. oktobra, ispred bijeljinskog ugostiteljskog objekta “Jil”. Osumnjičeni za ovo teško ubistvo Nikola Kokanović (23) iz Brčkog je uhapšen, kao i trojica koja su osumnjičena da su bili njegovi pomagači u izvršenju krivičnog djela.

  Iza Nenada ostali su ožalošćeni roditelji, supruga i sin. (Foto: InfoBijeljina)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje