Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Rudari Kreke: Nećemo dozvoliti da ovaj privredni gigant doživi sudbinu TTU-a, Livnice i ostalih firmi!

Sindikalni odbor Sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli je danas  održao  vanrednu sjednicu zbog, kako navode, veoma složene i teške situacije u ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli, a koja je  uzrokovana blokadom računa. 

Među zahtjevima i stavovima koje je taj sindikalni odbor predstavio najodgovornijim osobama u JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo i Upravi ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli  navodi se da raduje činjenica da je u nekim rudnicima Koncerna realizacija predviđene investicione faze  za period 2016-2018 godine na zadovoljavajućem nivou, ali i da je zabrinjavajuće što se u ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli ne rješavaju „kapitalna“ pitanja o budućnost ovog rudnika, prenosi Fena.

“Rudari „Kreke“ će zajedno sa sindikalnim predstavnicima poduzeti sve metode najradikalnije sindikalne borbe i neće dozvoliti da privredni gigant poput „Kreke“ doživi sudbinu TTU – Tuzla, Livnice čelika – Tuzla i mnogih drugih propalih preduzeća sa područja  Tuzlanskog kantona i Federacije BiH”, navodi se u saopćenju Sindikalne organizacije ZD Rudnici uglja „Kreka“.

Napominju da cilj pozitivnih proizvodnih rezultata u „Kreki“, koji se ostvaruju u proteklih 15 mjeseci, mora biti i sigurna isplata ličnih dohodaka i ostalih naknada svim uposlenima u ZD Rudnici uglja „Kreka“ u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,