Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

RS: U četiri vrtića boravak mališana za čije čuvanje ne postoji druga alternativa

Preuzmite sliku

Za vrijeme trajanja preventivnih mjera za suzbijanje koronavirusa, banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje od ponedjeljka, 16. marta, organizovat će u četiri vrtića boravak za 111 mališana, za čije čuvanje ne postoji druga alternativa.

To je nešto manje od pet posto od ukupnog broja upisanih u Centru.

Ta odluka donesena je na osnovu ograničenja koje je usvojio Štab za vanredne situacije grada Banje Luke, u okviru preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona.

‘Privatni vrtići takođe od ponedjeljka neće raditi, a nadležno odjeljenje Gradske uprave će u komunikaciji s privatnim vrtićima utvrditi da li postoji potreba za organizovanjem rada kao u gradskim vrtićima, odnosno za smještaj djece za čije čuvanje ne postoji druga alternativa’ – naglasio je gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić.

Štab je apelovao na sugrađane da budu disciplinovani i da se pridržavaju ograničenja koje su uvedene kako bi se suzbilo širenje virusa.

U BiH je potvrđeno 18 slučajeva zaraženih koronavirusom, od kojih u entitetu RS 15, i to u Banjoj Luci 13 i Čelincu dva. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,