Nedjelja, 25. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Robert Prosinečki ponovo operisan, u stabilnom zdravstvenom stanju

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki u subotu je podvrgnut još jednoj operaciji nakon što rana nije zarasla u ranije predviđenom roku.

Prosinečki je prije desetak dana nakon povratka iz Španije imao operaciju slijepog crijeva, a za razliku od prve, druga operacija čuvana je u maksimalnoj tišini i tajnosti.

Prema prvim informacijama, Prosinečki je vraćen na intenzivnu njegu KCUS-a gdje će nastaviti s procesom rehabilitacije, a još uvijek nije poznato kada bi mogao napustiti bolnicu, objavio je portal Klix.ba.

Prva operacija Prosinečkog trajala je oko četiri sata i obavio je dr. Jusuf Šabanović, a treba istaći da druga operacija nija nije bila toliko zahtjevna kao prva i selektor ju je dobro podnio.

“Nakon operativnog zahvata tankog crijeva, te još jednog korektivnog zahvata obavljenog prije dva dana, zdravstveno stanje selektora Roberta Prosinečkog je stabilno, ali će na preporuku ljekara ostati još nekoliko dana u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Postoperativni postupak zahtijeva mirovanje i ljekarski nadzor, zbog čega selektor nije u mogućnosti da odgovara na telefonske pozive”, saopćeno je iz NS BiH.

Problemi sa slijepim crijevom kod Prosinečkog su se pojavili nakon povratka iz Španije gdje smo igrali prijateljsku utakmicu, a selektor reprezetnacije BiH zbog toga nije bio na otvorenju nove poslovne zgrade Nogometnog saveza BiH, a nije bio ni u Dablinu na izvlačenju grupa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora reprezentacije BiH, a na tom mjestu zamijenio je Mehmeda Baždarevića. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje