Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ranjeni nastavnik Nedim Osmanović otpojen s respiratora, svjestan je i samostalno diše

Preuzmite sliku

Nastavnik engleskog jezika Nedim Osmanović koji je jučer na svom radnom mjestu u OŠ “Lukavac Grad” zadobio tešku prostrijelnu ranu u predjelu vrata nakon čega je dva puta reanimiran i podvrgnut višesatnom operativnom zahvatu otpojen je s respiratora i samostalno diše, potvrdila je za Tuzlanski.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

“Pacijent inicijala N.O. tokom noći je otpojen s respiratora i samostalno diše. Međutim, njegovo zdravstveno stanje i dalje je veoma teško ali trenutno stabilno. Hospitaliziran je u jedinici intenzivne njege UKC-a Tuzla. Trenutno je svjestan. Danas će ljekari uraditi dodatnu dijagnostiku” – navodi Aščerić-Mujedinović.

Podsjetimo, Osmanović je ranjen jučer u predjelu vrata od strane maloljetnog bivšeg učenika OŠ “Lukavac Grad” inicijala G.M. koji je nedavno premješten u drugu školu zbog neprimjerenog vladanja.

Učenik je prema Osmanović ispalio više hitaca iz vatrenog oružja. Međutim, jedan metak ga je pogodio u predjelu vrata.

Prema prvim informacijama nakon što su provedene istražnje radnje utvrđeno je kako je učenik G.M. uzeo pištolj sa tavana porodične kuće koji je ranije posjedovao njegov djed uz validnu dozvolu.

Međutim, nakon smrti djeda otac učenika nije nadležnim organima prijavio to vatreno oružje te ga je i dalje držao u kući.

Tokom jučerašnjeg dana izvršen je pretres porodične kuće učenika i tom prilikom njegov otac je lišen slobode i na teret miu se stavlja više krivičnih djela.

Maloljetnik učenik je pod policijskim nadzorom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje