Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Radanović: Stajala sam sa jedinim “oružjem”, fotografijom moga djeteta

Preuzmite sliku

“U situaciji sam da se trebam braniti na sudu zato što sam na Trgu Krajine stajala sa jedinim “oružjem”, fotografijom moga djeteta, a ubice, nalogodavci i saučesnici i dalje šetaju gradom”, kazala je za N1 Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Danas će u Osnovnum sudu u Banja Luci biti održano saslušanje u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, a zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

Majka Davida Dragičevića je odbacila navode kako je odbila platiti kaznu…

“Nisam odbila da platim, potpisala sam papir da se ne osjećam krivom. Zašto sam kriva? Danas ću da vidim da li ću platiti, ako sam kriva, ili će me možda sprovesti u zatvor, ako ne budem imala novaca da platim”, rekla je Radanović i dodala kako ovo jasno poručuje ljudima da se “spakuju i bježe odavde”.

Na kraju razgovora za N1 izrazila je nadu da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenuti istragu u slučaju ubistva njenog sina, kao što se nedavno desilo i u slučaju Dženana Memića.

“Nadam se da će se desiti. Ifet (Feraget, advokat) je isto rekao i njemu vjerujem i nadam se da će se uskoro desiti”, kazala je Suzana Radanović. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje