Četvrtak, 2. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije muzički instrument!

Preuzmite sliku

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je današnjom centralnom promocijom u prostorijama Bingo city centra Tuzla započela društveno odgovornu kampanju “Pucanj nije muzika, vatreno oružje nije muzički instrument!“ na području Tuzlanskog kantona.

  • Naime, riječ je o kampanji koja se realizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR).

  • Cilj kampanje je podići svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i promovisanje odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem, a ključne poruke su: Neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo i Pucanje u vazduh iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

  • Na području Tuzlanskog kantona provodi se od 20. do 24. decembra 2022. godine, te će se u navedenom periodu, pored danas održane centralne promocije u Tuzli, na nivou ostalih policijskih uprava realizovati prigodne aktivnosti na promociji kampanje (podjela promotivnog materijala – letaka sa ključnim porukama i razgovor sa građanima).

  • Uprava policije MUP TK-a i ovim putem apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda, te da svojim ličnim primjerom doprinesu kako boljoj ličnoj, tako i opštem stanju sigurnosti, kako bi predstojeći praznici protekli u najboljem redu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,