Subota, 2. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prvi čovjek NATO-a Jens Stoltenberg danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Preuzmite sliku

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg će danas, 19. novembra posjetiti Bosnu i Hercegovinu, gdje će imati radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH.

U ponedjeljak, 20. novembra, generalni sekretar Stoltenberg će se sastati sa visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Christianom Schmidtom. Sastat će se i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjanom Krišto. Stoltenberg će posjetiti NATO štab Sarajevo i imati sastanke sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Istog dana, generalni sekretar će otputovati na Kosovo, gde će razgovarati sa predsjednicom Vjosom Osmani-Sandriu i premijerom Albinom Kurtijem. On takođe posećuje NATO kamp KFOR-a Nothing Hill, gde će se sastati sa komandantom KFOR-a general-majorom Ulutašom i obratiti se trupama. On će se sastati i sa direktorom NATO savjetodavnog i tima za vezu, brigadnim generalom Hammersteinom.

U utorak, 21. novembra, generalni sekretar će boraviti u Beogradu. On će imati sastanke sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Stoltenberg će također sarađivati ​​sa naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i sigurnost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,