Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pronađena oprema za falsifikovanje novca i PCR testova

Preuzmite sliku

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su četiri osobe i pretresli stan u Banja Luci. Tom prilikom je oduzet falsifikovan novac, pečati i drugi razni falsifikovani predmeti.

Privedeni su M. P., N. Ć. i R. M. zbog sumnje da su počinili krivična djela. “Nezavisne” pišu da se radi o Borisu P., Mihajlu P., Nini Ć. i Radomiru M.

Oduzeto je više falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 KM i 10 KM, više falsifikovanih pečata, razne vrste falsifikovanih dokumenata kao što su nalazi „PCR COVID“ testova, dokumenti za dobijanje kredita, uvjerenja. Među oduzetim stvarima su i potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte, uvjerenja o prebivalištu, falsifikovane lične karte, UV lampe, oprema za falsifikovanje, laserski štampači, laserska gravika, razne hemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za falsifikovanje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve aktivnosti u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

“Nezavisne” pišu da su uhapšeni Boris P, Mihajlo P, Nin Ć. i Radomir M.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,