Utorak, 29. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Priveden gradonačelnik Doboja

Obren Petrović, gradonačelnik Doboja u pratnji advokata Gorana Neškovića, priveden je na saslušanje u PU Doboj, javlja dopisnik ATV-a.

Prema nezvaničnim informacijama, saslušanje će biti obavljeno u sklopu istrage koja se vodi u predmetu sumnjivih prodaja poslovnih prostora.

 • Obren Petrović je rođen 11. maja 1957. godine u Doboju gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je odbranu i zaštitu na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu 1988. godine.
  Član je Srpske demokratske stranke (SDS) od 1995. godine.

  Petrović je radio u Centru javne bezbjednosti u Doboju a zatim kao šef Odsjeka za civilnu zaštitu Općine Doboj sve do 2002. godine kada postaje načelnik. Na tu poziciju je biran još dvaput – na izborima 2004. te 2008. godine. Kada je Doboj 2012. godine dobio status grada, Petrović postaje prvi gradonačelnik, dobivši 24.816 glasova.

  Na Lokalnim izborima 2016. godine po peti put je izabran za prvog čovjeka Doboja.

  Pred Okružnim sudom u Doboju Petroviću se trenutno u drugostepenom postupku sudi za zloupotrebu službenog položaja jer ga je prvostepeni Osnovni sud u Doboju oslobodio optužbe.

  Okružno tužilaštvo je Petrovića optužilo da je tokom 2002. i 2003. godine prekršio odluku Vlade Republike Srpske da pomogne najugroženijim domaćinstvima da izmire račune za struju, jer je 123.431 KM pomoći od preduzeća „Elektrodoboj“ dodijelio: lokalnim sportskim klubovima, radioteleviziji, stranačkim općinskim odborima i privatnim firmama, navodi CIN.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje