Nedjelja, 5. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pritvor za trojicu od pet pripadnika Specijalne policije RS-a: Zaplijenjeni oružje korišteno u pljački, novac i audi (VIDEO)

Policija je pronašla oružje koje su koristili pripadnici Specijalne policije RS-a u oružanoj pljački u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka – Gradiška u mjestu Cerovljani, kada je ukradeno 617.000 KM, vlasništvo Unicredit banke Banja Luka.

Osim pet automatskih pušaka i određene količine municije, pronađenih na području Kozare, danas je javnosti prikazan i dio novca koji je pronađen kod razbojnika.

Zaplijenjeno je 12 hiljada eura i jedno vozilo marke “audi” za koje se pretpostavlja da je kupljeno novcem od pljačke, potvrdila je Dragica Tojagić, glasnogovornica Specijalnog tužilaštva RS-a.

Specijalce je odao specifičan način kretanja koji se uči na obuci, a prepoznale su ih kolege iz jedinice iako su nosili fantomke.

Za trojicu od pet pripadnika Specijalne policije RS-a, koji su učestvovali u pljački, određen je jednomjesečni pritvor – i to Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću.

U pritvoru će biti i radnik zaštitarske agencije “Sector security” Danijel Kuzmić te suvlasnik autokuće “Kvatro” Oleg Banda, dok su pripadnici Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Snimak filmske pljačke u kojoj je pet pripadnika Specijalne policije RS-a iz blindiranog vozila ukralo 617.000 KM objavljen je na Youtubeu.

Na snimku se vidi kako se blindirano vozilo zaustavlja, a ispred njega stiže “audi” sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu.

Iz njih izlaze petorica naoružanih i maskiranih muškaraca te kundakom puške razbijaju staklo i dvojicu radnika “Sector Securityja”, pod prijetnjom oružjem, izvlače iz kola iz pratnje.

Potom pljačkaši izvode i vozača i suvozača iz blindiranog kombija dok muškarci iz vozila u pratnji leže na autoputu pod nadzorom naoružanih razbojnika.

Razbojnici su uzeli novac i pobjegli “audijem”, koji je pronađen dva dana nakon pljačke, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,