Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prilika za mlade: IMPAKT objavio novi Javni poziv za nekoliko gradova i općina u TK

Preuzmite sliku

Investicijska fondacija Impakt objavila je javne pozive za učešće u IMPAKT Inkubatoru poslovnih ideja u 8 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Pozivi su objavljeni za:

– mlade (18-35 godina) koji žive u Goraždu, Srebreniku, Kalesiji i Lukavcu te fizička lica sa područja Gračanice, Bijeljine, Banovića i Lopara koji žele pokrenuti biznis ili posluju maksimalno godinu dana.

IMAPKT inkubator poslovnih ideja obuhvata:

Poduzetničku obuku u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusiranu na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

 • Pripremu i realizaciju prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
  Dodjelu bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM (Goražde 8.000 KM) za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate.

  Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

  Zainteresirani javne pozive mogu pronaći na web-stranici Investicijske fondacije Impakt, a prijave mogu poslati poštom, e-mailom te online prijavom putem linka.

  Pozivi su dostupni na linkovima, koji slijede.

  Goražde

  Srebrenik

  Kalesija

  Lukavac

  Bijeljina

  Gračanica

  Banovići

  Lopare

  Investicijska fondacija Impakt osnovana je 2019. godine. Podržala je više od 350 biznisa, čime je kreirano više od 600 radnih mjesta.

  Fondacija sarađuje sa više od 50 lokalnih zajednica širom BiH. Misija je izgradnja jakog poduzetničkog sistema i pružanje podrške poduzetnicima u pokretanju i širenju poslovnih poduhvata, s ciljem razvoja malih privrednika i lokalnih zajednica.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje