Subota, 30. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Prevara u Hrvatskoj: Uplatila apartman, a kad je došla shvatila da ne postoji

Preuzmite sliku

Nakon nedavnog slučaja u Medulinu, istarska policija zaprimila je ovih dana slučaj iz Rovinja gdje je žena uplatila apartman koji je našla na jednom internetskom oglasniku, a kad je došla na ljetovanje shvatila je da taj apartman ne postoji.

Policija je zaprimila prijavu da je 68-godišnjakinja krajem maja na jednom internetskom oglasniku pronašla apartman u Rovinju i nepoznatoj osobi uplatila više stotina eura. No, dolaskom na adresu utvrdila je da se tamo nalazi drugi apartman u vlasništvu druge osobe, nakon čega je prevaru prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti, a istarska policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta. Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj recenzija korisnika, a također treba pripaziti je li osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno osoba koja je za njega odgovorna.

“Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava”, ističe policija.

Građani bi prije uplate novca trebali obaviti detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam zaista za to i ovlaštena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,