Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Premijer Tulumović: Neko u ovom kriznom vremenu ima vremena da se bavi i akademskim napredovanjem

Na upit porala Tuzlanski.ba premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović prokomentarisao je odbranu doktorske disertacije u amfiteatru na Medicinkom fakultetu u Tuzli koja je upriličena u petak 27. marta 2020. godine uprkos odluci Senata Univerziteta u Tuzli da se odbrane diplomskih radova, magistarskih radova i doktorskih disertacija odgađaju do 30. aprila 2020. godine.

‘Nažalost, bez obzira na sva ova upozorenja i sve odluke koje je donio Krizni štab TK moram da kažem da je jedan dio akademske zajednice u ovom trenutku zakazao i da nisu ispoštovana pravila koja su donešena na sjednicama Kriznog štaba TK i to je dovelo do jedne ekscesne situacije koja je praktično mogla da uvede i infekciju virusom COVID-19 u UKC Tuzla. Svakako u ovom vremenu smatram da nije trebalo pristupiti ovakvim aktivnostima a to je i Krizni štab TK implicitno naredio’ kazao je Tulumović i dodao:

‘Nešto slično se dešavalo moram da kažem i u periodu 92-95 godina i oni ljudi koji su bili na prvoj liniji odbrane nisu imali ni mogućnost ni šansu da napreduju. Bili su uz svoj narod nažalost. Evo neko u ovom kriznom vremenu ima vremena da se bavi i akademskim napredovanjem. To u svakom slučaju ova Vlada osuđuje a nadležne institucije svakako će raditi svoj posao’ – poručio je danas premijer TK Denijal Tulumović. (Tuzlanski.ba)

Vezano | Bivši ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić odbranio doktorsku disertaciju uprkos mjerama

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje