Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Premijer TK Kadrija Hodžić primio Hajrudina Trlea: Biciklizam ukida granice

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za kulturu, sport i mlade Zlatan Muratović ugostili su danas selektora bh. reprezentacije u biciklizmu i trenera Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne Hajrudina Trlea i mladog biciklistu Branislava Zimonjića.

Uspješno pedesetogodišnje aktivno bavljenje sportom i specijalno priznanje za doprinos biciklističkom sportu Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine bili su povod za ovaj susret.

Premijer Hodžić je, zahvalivši treneru Trleu na svemu što čini za Tuzlu i integraciju BiH, naglasio da su zadivljujući rezultati izraz entuzijazma sportiste kojeg možemo nazvati ambasadorom naše zemlje.

– Nemjerljivo je biti ustrajan poput Vas Trle – rekao je ovom prilikom premijer Hodžić naglasivši da je „malo onih koji čitav život održe kurs sportske predanosti“.

Da biciklizam ukida granice, a takmičare smatra svojom porodicom i ovom je prilikom naglasio selektor Trle, te prisutne upoznao s planovima Kluba i problemima s kojima se susreću.

Uvjeren da je Biciklistički klub Zmaj od Bosne već dostavio urednu dokumentaciju za objavljeni javni poziv, ministar Muratović je kazao da će resorno ministarstvo pronaći načina da pomogne razvoj biciklizma i olakša nastupe takmičara na predstojećim trkama – saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,