Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Predložen ponovni pretres protiv Kerima Mudželeta: Izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, a druga povrijeđena

Preuzmite sliku

Federalno tužilaštvo predložilo održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom.

U krivičnom predmetu protiv optuženog Kerima Mudželeta, koji je u novembru 2018. godine presudom Kantonalnog suda u Sarajevu oglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i osuđen na sedam godina zatvora, Federalno tužilaštvo FBiH predložilo je da se žalba tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo uvaži, prvostepena presuda ukine, te odredi održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.

Ukoliko se to ne prihvati, predloženo je da Vrhovni sud FBiH preinači navedenu presudu u pogledu odluke o kazni, te optuženom Mudželetu izrekne kaznu zatvora u dužem vremenskom trajanju, a da se žalba njegovih branilaca odbije kao neosnovana.

Kerim Mudželet je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, vozeći brzinom od 97 km na sat, izazvao saobraćajnu nesreću i usmrtio Jelenu Opričić, državljanku Srbije, te povrijedio državljanina Njemačke Jorga Eistfelda Reschkea.

  • Dragan Oprčić sa slikom nastradale kćerke Jelene nakon suđenja Kerimu Mudželetu

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,