Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pratilac Gorana Salihovića uhapšen sa drogom u Francuskoj

Preuzmite sliku

O Memićevom vezama sa osobama iz krim miljea obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, ali protiv njega nikad nisu poduzete istražne radnje

Francuska policija uhapsila je sinoć Mirsada Memića, bivšeg službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i pratioca bivšeg glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića, saznaje Oslobođenje.

Policija je u Memićevom autu pronašla 80 kilograma droge. O Memićevom hapšenju danas su, putem Interpola, službeno obaviještene bh. vlasti.

Podsjećamo, Mirsad Memić je godinama bio neposredni pratilac Gorana Salihovića, a upravo je on bio veza između bivšeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH i presuđivanog kriminalca iz LukavcaAlmira Bilalića. Odmah nakon suspenzije Gorana Salihovića, Memiću je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH oduzela dozvolu za pristup tajnim podacima, zbog čega je i otpušten iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

O Memićevom vezama sa osobama iz krim miljea obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, ali protiv njega nikad nisu poduzete istražne radnje. Ipak, Memić je na kraju uhapšen sa 80 kilograma droge u Francuskoj. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje